Projecten

 Werken op locatie/ theatrale objecten

Het werken op locatie is ontstaan vanuit mijn drijfveer te werken in en met de natuur. Als kind zocht ik reeds natuurlijke materialen om kleine bouwwerkjes te maken of hutten te bouwen.

Dit ontwikkelde zich later tot het maken van kunst in de natuur. Naar de essentie zoeken van een omgeving, deze aanvullen of veranderen zodat een nieuwe orde ontstaat.

-Alles is energie en beweging- dus in verandering, zijn spannende uitgangspunten die mij bewegen.

Dit is de essentie van mijn denken en handelen

Door het maken van theatrale projecten (waarbij ik graag gebruik maak van diverse materialen uit de natuur welke ik combineer met beeld, tekst, geluid) kan ik mijn gevoel voor het creëren van een zelf gemaakte omgeving uitleven. Het ervaren van omgeving en landschap zetten mij aan er midden in te willen zijn en daar plekken te markeren als bakens of wegwijzers, een herkenningspunt. De grootsheid maar juist ook het kleine inspireren mij. Als voorbeeld kan ik verwijzen naar het werken in de natuur op IJsland waar ik in de weidsheid juist heel klein ging werken. Watervallen werden kleine tekeningetjes, die ik liet drijven op een zijtak van de rivier. Vulkanen werden muurschilderingen van as. Ik wil doordringen in die grootheid en toch kleine beslotenheid van de natuur. Enkel om er een beetje van te kunnen bevatten, het eigen te maken door het samengaan van fictie en realiteit. Groot, klein, weids of besloten alles berust op tegenstellingen. Mijn objecten, installaties etc. lever ik uit aan de natuur zelf. De kijker kan dromen en fantaseren over een tijdloze omgeving die nieuwe einders biedt en ons inspireren tot het nieuwe.

Diverse projecten in de natuur :       IJsland 2009                                                                                                Tynaarlo ’99      Hooghalen ’98                   Project “OERD” Den Hoorn Texel 2017  (Novalishoeve) Is nog te bezichtigen.