EllyWerdler

Elly Werdler

Beeldend Kunstenaar

Schilderen/ Tekenen/ Grafiek/ Mixed media
Atelier: Pelsterstraat 37 & G.J. Boekhovenstraat 12

Ik zie mijn werk als een ontdekkingstocht door beeld, materiaal, structuur, kleur en technieken. Tijdens deze ontdekkingstocht maak ik mijn keuzes. Olieverf/Acryl/krijt/ druktechnieken/ zelf gemaakte foto’s. Als techniek op zich gebruikt of geïntegreerd in elkaar. Formaten ontstaan vanuit deze zoektocht. (groot&klein).

De thema’s zijn ontwikkeld tijdens mijn lange beroepspraktijk. Van mythisch verhalende beelden, landschappen met mens en dier naar  -gedachten portretten- / -geheimzinnige filmische werelden-,/ -Kunstboeken- met grafiek (een verhaal). Alles in ontwikkeling. Het is een weergave van de beleving van de wereld waarin ik leef, wat ik tegenkom, datgene wat me raakt of schokt. Deze beleving wil ik overdragen via mijn beelden. Zeggingskracht vanuit de taal van het beeld. Met taal of zonder taal. Dat is de uitdaging.

De vraag van de kijker kan zijn; “wat bedoel je met wat ik zie?” Mijn antwoord: “de doorwerkte beelden laat ik over aan de verbeeldingskracht van de beschouwer, na lang kijken verschijnen nieuwe beelden, andere interpretaties”. Het boeit mij wat de ander ziet. Ik wil zeker daarna het innerlijk beeld van mijn werk schetsen.

Kijken is het belangrijkste. Daarbij verwonderen, genieten of verwerpen. Het brengt wat teweeg, het beweegt.

Elly Werdler/ juni  2019