Elly Werdler

                                                                  

   Elly Werdler

Beeldend Kunstenaar

Docent/ Begeleider /Coach

Ik werk sinds 1984 in de stad Groningen  Atelier Pelsterstaat 37 & G.J. Boekhovenstraat 12

In mijn loopbaan als kunstenaar/docent/begeleider en coach richt ik mij op de ontwikkeling van het individu met al zijn talenten en vaardigheden. Creatieve ontwikkeling is een essentieel onderdeel van het ervaren van plezier en geluk.

Zowel voor mijzelf als in het stimuleren van anderen onderzoek ik de mogelijkheden tot ontdekken, verwonderen, eigenwaarde, erkenning van eigen mogelijkheden.

Als kunstenaar heb ik deelgenomen aan vele tentoonstellingen in  binnen en buitenland. Als docent heb les gegeven zowel in het basis onderwijs als middelbaar onderwijs en MBO. Dit als docent/kunstenaar en drama docent.

Over mijn werk als kunstenaar:

                                                                                       Schilderen/tekenen

Mijn werk als schilder /tekenaar laat zich het best omschrijven als beelden die ontstaan vanuit innerlijke ervaringen en lucide (dag) dromen. Verf, tekenmaterialen en foto’s zijn mijn gereedschappen om dit vast te leggen. De dragers bestaan uit doek, papier, karton, muur etc. Het werk wat ontstaat is een persoonlijk uitdrukking van ervaringen om mij heen en de wereld die ik zie. Hierin laat ik mij inspireren door de bron en verwondering over alles wat ik leerde in dit leven; wat het leven mij laat zien.

Dit vertaalt zich in beelden die zowel figuratie als abstractie in zich dragen. Een mengvorm om mijn doel te bereiken.

Mijn doel is een zoektocht d.m.v. materialen en experimenten met diverse technieken.

Schilderen/tekenen en fotografie vermengen zich. Fantasie en werkelijk lopen door elkaar heen. Een nieuwe werkelijkheid ontvouwt zich. Geplaatst in een tijdloos bestaan waar enkel kleur, structuur en energie de voortgang bepaalt. Het zoeken naar grenzen en mogelijkheden deze grenzen over te gaan. Te leren van het nieuwe en ongewisse.

Archetypische beelden, filosofische beelden ontstaan als een natuurlijk poëtisch proces.

Een ontdekkingstocht, een levensverhaal; gekaderd of vrijgelaten. Er is geen vast omschreven verhaal maar een door beeld geschepte werkelijkheid, zonder begin of eind.

Mijn schilderijen/tekeningen zijn een beleving van een nooit eindigende reis, altijd onderweg. Een nomadisch bestaan vanuit een onuitputtelijk bron aan kennis en beleving.

Landschappen, portretten, maskers, figuren, vormen, kleuren en structuren verbinden zich tijdens deze reis.